Batu Yapı İnşaat

Blog

Evde Kendinize Nasıl Bir Çalışma Ortamı Hazırlamalısınız?

Evden çalışma son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan yeni bir çalışma şekli oldu. Bazen mecburiyetler, bazense tercih sebebiyle yaşanan bu çalışma şeklinde ofis ortamında buluşmalar online görüşmelere taşınırken ofisiniz de evinizin herhangi bir yeri olabiliyor. Evden çalışmada eğer kısa süreli bir durumsa çeşitli şekillerde idare etmek mümkünken uzun süreli bir takvim varsa mutlaka kendinize bir çalışma ortamı kurmak gerekiyor. Çünkü doğru şekilde oluşturulmayan çalışma ortamı hem motivasyonu düşürüyor hem de fiziki sağlığımızı tehdit edecek seviyelere gelebiliyor.

Evden sürdürülen çalışma şekline en hızlı ve kolay şekilde adapte olmanızı sağlayacak çalışma alanları ise sizin zevklerinize ve kullanacağınız alanın genişliğine göre şekillenebiliyor. Ana hatlarıyla bahsetmek gerekirse çalışma odası veya çalışma alanı oluştururken şunlara dikkat edebilirsiniz;

Oturacağınız alanın verimli bir şekilde güneş enerjisinden faydalanıyor olmasına özen gösterin.

Masanızın yüksekliği bilgisayarınıza kolay erişebileceğiniz bir yükseklikte olsun, aynı zamanda da ayaklarınız yere değecek yükseklikte olun.

Sandalyeniz mutlaka sırt destekli bir sandalye olsun

Masanızda kalabalıktan kaçının ve sadece ihtiyaç duyabileceklerinizi masanın üzerinde tutun, geri kalan her şeyi çekmecelerinize kaldırabilirsiniz. 

 

Saruhanweb